Egyetem tér a Campus Fesztiválon

A Debreceni Egyetem 2015-ben is kiköltözik a Campus Fesztiválra, változatos, izgalmas és érdekes programokkal színesítve a rendezvényt.

Fura íze van a dobozos sörnek? Csak a csapolt az igazi? Érezni az üvegmosó folyadék ízét az üveges sörben? Az élet nagy kérdései ezek, pláne fesztiválszezon idején. A Campus Fesztiválon az Orvosi Laboratóriumi és Képalkotó Diagnosztikai Tanszék mágneses magrezonanciás vizsgálatokkal deríti ki, hogy a fesztiválon kapható sör tulajdonságai eltérnek-e a boltban árult üveges, dobozos kiszerelésekétől, a résztvevők megismerkedhetnek a klinikai képalkotás legérdekesebb módszereivel – a július 22-én kezdődő fesztiválon a Debreceni Egyetem több száz négyzetméteren kalauzolja el a látogatókat tudomány világába.

 

A fesztivál bejárata után közvetlenül jobb oldalon, a Nagyerdei Stadion parkolójában rendezik be az Egyetem tér nevű programhelyszínt, ahol látványos és messziről is látható kémiai és fizikai kísérletek egyaránt vonzzák majd a fesztiválozók figyelmét. A tudományos ismeretterjesztés mellett az egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja idén is várja pszichológiai tanácsadással a fiatalokat, a családbarát munkahely szellemében pedig folytatódik a tavaly indult kezdeményezés, a gyermekek számára kialakított játszósarok, hogy a kisgyermekes családok együtt fesztiválozhassanak.

A Debreceni Egyetem „kihelyezett fesztiváltanszékén” július 23-án, csütörtökön többek között interaktív földtudományi bemutatóval, ókori szövegek értelmezésével, a környezettudatosság fontosságára felhívó játékos feladatokkal és kézműves foglalkozásokkal indulnak a programok. A fesztiválra először költözik ki az agrárvilág az állattenyésztéstől kezdve a növénytermesztésen át a kertészetig. Bepillanthatunk az élelmiszeripar egyes ágazataiba is, de készülnek játékos feladatokkal – növény- és magfelismerés, állati testtájak behatárolása – és még biolekvárt is lehet majd kóstolni.

 

A Debreceni Egyetemi Közgazdász Szakmai Műhely (DEX Műhely) sátrába látogatva betekintést lehet majd nyerni a közgazdasági- és gazdaságtudományok sokszínű világába, az érdeklődők nemcsak tőzsdei szimulációs játékban próbálhatják ki tudásukat, de megérthetik a nemzetközi, globalizációs folyamatokat, sőt az is kiderül, melyek a legdemokratikusabb és a legjobban eladósodott országok a világon.

 

A csütörtöktől szombat estig tartó időszakban a fesztiválozóknak lehetőségük lesz részt venni az egészségmegőrzéssel, alkoholfogyasztással kapcsolatos prevenciós programokon, de az évek óta nagy sikerrel rendezett tésztahíd-építő verseny is kiköltözik a Campusra, nemcsak összeállítani, de széttörni is lehet majd a boltokban kapható tésztákból megépített alkotásokat, sőt a fesztiválozók 3D portréjukat is elkészíthetik az egyetemi helyszínen.

 

2015-ben is  a Campus Fesztivál ad otthont a Debreceni Egyetem szervezésében megvalósuló PONT OTT Partinak július 23-án 20.00 órától, amikor kiderülnek az idei felvételi ponthatárok. A résztvevőknek, a leendő debreceni gólyáknak ajándékokkal kedveskedik az egyetem.

 

Az Egyetem tér résztvevőinek és tervezett programjaiknak listája.

 

Fesztiválinformáció: www.campusfesztival.hu, www.facebook.com/campusfesztival

 

forrás: unideb.hu

Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0