Szexi Közgazdaságtan Előadássorozat

Szexi közgazdaságtan előadássorozat Debrecenben!!!

 

A közgazdaságtan nem lehet kevesek kiváltsága, hiszen ez a tudomány minden emberi döntést meg kíván érteni. E gondolkodásmód fókuszában azok a kérdések állnak, amelyek a közösségben élő ember életét meghatározzák.

Szexi közgazdaságtan projekt arra a felismerésre épít, hogy Magyarországon a közgazdaságtan egyelőre mégsem VONZÓ.
Nem vonzó, mert képviselői nem fordítanak elegendő energiát területük nagyközönségnek való bemutatására, a szakma és a társadalom párbeszédére, az egymástól tanulás pedig gyakran elmarad.

TVK 104
Az előadás az épület nagy előadójában lesz, a TVK 104-ben.

Időpont: Október 30. (pénteken) 17:00

Helyszín: Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Böszörményi Úti Campus, TVK 104-es előadó

A Böszörményi úti Campus TVK épülete a Békessy Béla utca és a Böszörményi út kereszteződésénél található. Az előadás az épület nagy előadójában lesz, a TVK 104-ben.

  

NEM ÖNCÉLÚ TUDOMÁNY

Célunk az, hogy közgazdászok, humán, és műszaki egyetemisták, főiskolások és mindenki más számára is befogadható, közérthető és leginkább ÉRDEKES formákban tolmácsoljuk a közgazdaságtan alapgondolatait.

15 PERCBEN KÖZÖS ÜGYEINKRŐL

Előadóink szakterületük legújabb eredményeinek KÖZÉRDEKŰ vetületeiről beszélnek majd úgy, hogy azt mindenki megérthesse.

Program:

17:00 Köszöntők Szexi Közgazdaságtan projekt ismertetése, a Rajk László Szakkollégium és a Debreceni Egyetemi Közgazdász Szakmai Műhely bemutatkozása
17:20 Ilyés Márton (Rajk László Szakkollégium Igazgatója) Milyen is a XXI. századi segítő közgazdász képe?
17:40 Szabó-Morvai Ágnes (DEX alapító tag, a HÉTFA Kutató Intézet vezető elemzője) Gyerek és munka? Gyerek vagy munka? Avagy: az anyák a magyar gazdaság kihasználatlan erőforrásai
18:00 Pogonyi Csaba (végzős Rajkos, MOL Csoport elemző közgazdásza, a Guruló Hordó – Rolling Barrel bloggere) Paks2 és ami mögötte van
18:20 Karcagi-Kováts Andrea és
Kovács István (DE-GTK Közgazdaságtan Intézet oktatói)
Környezeti szempontok becsempészése a közgazdaságtan oktatásába: rövid összefoglaló az anyagáramlási mutatókról
18:40-19:00 Kötetlen műhelybeszélgetés

Az eseményen jelen lesz a Móra Ferenc Szakkollégium közgazdász tagozata is, így a műhelybeszélgetésen őket is megismerhetik az érdeklődők.

Az előadássorozatot a DE-GTK Ihrig Károly Szakkollégiummal közösen szervezzük, melynek e félévi alapítási bázisát a Debreceni Egyetemi Közgazdász Szakmai Műhely aktív hallgatói tagsága jelentette.

Az előadásokon való részvétel nyilvános és díjmentes, mindenkit sok szeretettel várunk.
DEX Műhely & Rajk László Szakkollégium & Móra Ferenc Szakkollégium Közgazdász Tagozatának csapata

Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0